Nejstarší zmínka o výrobě vína v našem rodě sahá do roku 1620, kdy se již naši předkové věnovali vinařství a vinohradnictví. U nás tomu není jinak, a proto jsme se v plné míře vinařství začali věnovat v roce 1992. Za svého působení se naše vinařství vyvíjelo od malého sklepa až po dnešní moderní vinařství, které jsme vybudovali na zelené louce. A že to neslo samá pozitiva – jednoduchý design, snadná manipulace, bezbariérovost, vše pro výrobu našich vín a naši pohodu při práci.
Přestože patříme k větším vinařstvím, stále se snažíme zastávat filozofii menších rodinných podniků tj. osobní přístup, vstřícnost a otevřenost.
Být velkým vinařstvím neznamená být obyčejný, konvenční nebo mainstreamový, jak se někdy nehezky říká. Naopak! Je víc času na výrobu vína ne jedním stylem, ale více způsoby. Vyrábíme mimo jiné i naturální/autentická vína, mezi která patří Chardonnay Tomala, které je vyrobeno Kachetinskou metodou, což znamená, že víno 10 měsíců leželo na rmutu, dále stejně vyrobené Rulandské modré, Old Style Veltlínské zelené a Tramín červený, Chardonnay Remake a z 20 položek červených vín, které máme v nabídce, jich splňuje autentické normy (do 66 mg/l veškeré síry) hned 15 položek. Ale vzhledem k liberálnímu prodeji bez demagogie, říkám tyhle parametry pouze na vyžádání. Trh s vínem je pestrý a já jsem se naučil respektovat a uznávat všechny styly výroby vín. Prosím vybírejte si. Dobré rady berte s úsměvem a hloupým se smějte.